Сторінка 1

неділю, 8 січня 2017 р.

Складання алгоритмів опрацювання числових величин

Увага! Під час роботи з комп'ютером дотримуйтеся правил безпеки і санітарно-гігієнічних норм.
Види навчальної діяльності
Обговорюємо
  1. Як описати виконання дій над числовими величинами мовою програмування?
  2. Які стандартні функції можна використовувати в числових виразах?
Виконуємо самостійно
  • Завдання 1. Розробіть проект Сімейний депозит, за допомогою якого можна визначити, яку суму отримує родина в кінці року, якщо на його початку відкриє в банку депозитний рахунок  у розмірі на S тис. грн. під 18% річних. Перевірте виконання проекту для S = 15000.
  • Завдання 2У середовищі програмування Lazarus та в одному із середовищ програмування мовою Python розробіть проект Електрика, за допомогою якого можна визначити опір електричного кола R, якщо в ньому провідники з опором R1, R2, R3, R4 з'єднані: а) послідовно; б) паралельно. Порівняйте програмні коди. Перевірте виконання проекту для різних значень опорів відповідно (2 Ом, 3 Ом, 4 Ом, 5 Ом).
  • Завдання 3Для швейної компанії розробіть проект із графічним інтерфейсом Залишок, за допомогою якого користувач планового відділу буде визначати площу тканини, яка залишиться після того, як із заготовки у формі квадрата зі стороною а вирізали круг радіусом R. Перевірте виконання проекту для значень сторони і радіуса відповідно (4 м, 2 м). Орієнтовний зразок інтерфейсу:
Домашнє завдання
  • Опрацювати підручник: §20 с. 139-141